Kır Zincirlerini

Seul Nüfusu ve Etnik Yapısı

Seul Nüfusu ve Etnik Yapısı

 

Her şeyden önce, Seul'un nerede olduğunu belirtelim. Bu, Kore yarımadasında bulunan büyük bir metropoldür ve Güney Kore'nin başkentidir. Bu şehir dünyanın en büyük şehirlerinden biridir. Ülkenin resmi adı Kore Cumhuriyeti'dir. Bu demokratik devlet, 1945 yazında Kore Yarımadası'nda etki alanlarının ayrılmasından sonra kuruldu. Anlaşmaya göre, yarımadanın bu kısmı Amerika Birleşik Devletleri'nin yetkisi altında geçti ve kuzey kısmı SSCB'nin etkisi altına girdi. Bugün, Güney Kore farklı nüfusa sahip 9 eyalete bölünmüştür. Ve Seul, ülkenin en yoğun nüfuslu eyaletidir.

 

 

Seul Nüfus büyüklüğü

Güney Kore'nin bu yılki toplam nüfusu 50 719 904 kişidir. 2016'ya kıyasla bu rakam 244.066 kişi artmıştır. İstatistiksel hesaplamalarda, Güney Kore nüfus açısından 27. sıradadır (2015 verileri). "Büyükşehir bölgesinde", yani Seul ve banliyölerinde 19 milyondan fazla insan yaşıyor. Ve doğrudan Seul nüfusu - 11 milyondan fazladır. Ülke nüfusunun yaklaşık% 40'ının başkentte ve banliyölerinde yaşadığı ortaya çıkıyor. Bazıları Seul banliyölerinin idari açıdan bir parçası olmadığını iddia edebilirler. Ama aslında uzun zamandır dev bir metropolde birleşmiştirler.

 

 

Seul Nüfus kalabalığı

Kore Cumhuriyeti'nin, Seul Bölgesi ve Seul şehri en yoğun nüfusa sahiptir. Nüfus yoğunluğu 1 m² başına 27 binden fazla kişidir. Buna karşılık, Kanvondo da 1 m² başına sadece 20 kişi yaşıyor. Böylece, ülkedeki ortalama nüfus yoğunluğu 480 kişidir. 1 m².

“Büyükşehir bölgesi” sakinlerini ayırt etmek çok zordur. Aslında, burası yarıçapı 80 km'den fazla olan, ortak otoyollar, elektrikli trenler ve metro hatları tarafından nüfuz edilen büyük bir alandır. Nüfusun bir kısmı banliyölerde yaşıyor ve başkentte çalışıyorlar. Diğer kısmı Seulde yaşıyor ve çalışmak için çevre kasabalarına seyahat ediyorlar. Bütün bu harekete Seul-İnkhon denir. Dünya sıralamasında beşinci sıradadır ve bölgenin başlıca finans merkezlerinden biridir.

 

 

Seul Adı ve Meydanları

Bu bilgi gerçekten büyüklük veya nüfus yoğunluğu ile ilgili değildir. Ancak okuyucu için ilginç olabilir. Güney Kore, adını 935'ten önce var olan Silla krallığından almış Seul (Soul) başkentinin adının gerçek çevirisi - "sermaye" demektir.

2015'e göre Seul bölgesi 605 km²'den fazlaydı. Şehrin kendisi, nakliyeye açık Hangan nehrin kıyısında inşa edilmiştir. Koreliler bazen başkentlerine Hansan diyorlar. Adın gerçek çevirisi "Hangan şehri" demektir. Bu ad, Seul'un bulunduğu yeri en doğru şekilde anlamlaştırıyor.

 

 

Seul Etnik kompozisyon

Aslında, Güney Kore nüfusunun% 99'u etnik Korelilerdir. Kendilerini Altay kabilelerinin torunları olarak görüyorlar. Bu güven, Proto-Altay kabilelerinin Sibirya bölgelerinden Kore Yarımadası'na Neolitik ve Tunç Çağı  zamanındaki göçünü kanıtlayan arkeolojik bulgulara dayanmaktadır.

Seul nüfusunun yanı sıra bir bütün olarak Kore Cumhuriyeti de oldukça etnik olarak homojendir. Diğer milletlerden temsilciler sadece% 1 oranındadır. Bunlar çoğunlukla Filipinler, Malezya, Japonya, Hindistan veya Çin'den işçi göçmenleridir.

Ve ayrıca Güney Kore topraklarında birkaç büyük askeri üs var. Bu nedenle, ülkede sürekli olarak ABD'den bu üslere atanan 28 binden fazla askeri personel bulunmaktadır.

Nüfus artışı, Güney Kore nüfusunun 2017'nin başında 3 yaş grubuna ayrılarak hesaplamaları yapılmıştır:

  • 15 yaşın altındaki çocuk grubu toplam sayının% 15,7'sini oluşturuyor;
  • 15-65 arasında çalışan insan grubunu % 72,9’nu oluşturuyor;
  • 65 yaşın üzerindeki insan grubunu da - nüfusun% 11,4'ü oluşturuyor.

Tahminlere göre, bu yılki doğal büyüme 184 binden fazla insan olmalı. Dış göçmenlerin seviyesi devam ederse, ek büyüme 61 binden fazla kişi tarafından artacaktır, çünkü ülkelerine gitmeden daha fazla kişi geliyor.


 

Seul Yaşlanma tehdidi

Seul'un nüfusu hızla yaşlanıyor. Uzmanlar bu fenomeni yaşam beklentisinin artmasına ve doğum oranlarının düşmesine bağlıyor. Son 10 yılda gençlerin sayısı azalıyor, ancak yaşlıların sayısı artıyor. Bu eğilim 2030'a kadar devam ederse, Güney Kore'nin başkentinde 3 milyondan fazla insan 65 yaşın üzerinde olacak. Bu zamana kadar Seul, dünyadaki “yaşlanan” şehir sıralamasında 8. sırada yer alabilir.

İstatistikler, 2013'te 9 milyondan fazla nüfusa sahip olan Seul'un “yaş” nüfusunun yaklaşık% 11'ine sahip olduğunu kaydetti. Tahminlere göre, gelecek yıla kadar bu rakam% 14,3'e yükselebilir ve 2030'a kadar toplumun% 31'i olacak. Omuzlarında emeklileri tutma yükünün düşeceği gençler büyük baskı altında olacak. Bu yaşam standardını düşürebilir.

Yaşlanan toplumlardan kaçınmak için hükümetler ve işverenler doğurganlığı artırmak için küresel bir strateji geliştirmelidir.


 

Seul Para birimi

Seul (Kore Cumhuriyeti) para birimi Kore Wonu’dur. Bu para birimi 100 jeon içerir. Güney Kore Wonu 1962'de tedavüle girdi ve 1980'den beri dolara sıkıca bağlandı. Güney Kore ekonomik olarak gelişmiş bir devlet olduğundan, nüfus oldukça yüksek bir gelir düzeyine sahiptir. Nüfusun büyük bir yüzdesi gemi inşa ve mühendislik endüstrilerinde çalışıyor. Satın alma gücü paritesinde, Güney Kore dünya sıralamasında 13. sırada yer alıyor.

Seul para birimi KRW resmi kısaltmasına sahiptir, uluslararası sembolü ₩ ’dir.


 

Seul Karakter Özellikleri

Koreliler çalışkan insanlardır. Çok ve tadını çıkararak çalışıyorlar. Gençler için kariyer en önemli önceliktir. Bu, özellikler, ülkedeki düşük doğum oranları ile ilişkilidir.

Turistler Seul halkını her zaman doğru bir şekilde değerlendiremezler. Onlara göre etraftaki her şey kapalı ve yaşanmaz. Aslında, Seul nüfusunun duygularını alenen ifade etme alışkanlığı yoktur. Bunu kötü davranışların bir tezahürü olarak görüyorlar. Bir ülkenin sakinlerinin ruhunu anlamak için ona güvenmeniz ve arkadaş olmanız gerekir.

Koreliler arasındaki iletişim kültürünün de kendi gelenekleri vardır:

  • Güney Koreliler birbirlerine bağırmaz, kin göstermez ve düşmanlarını arkalarından tartışmazlar. Tüm bunların zayıflık belirtileri olduğundan emindirler.
  • En iyi yemekler her zaman konuklar için hazırlanır. Konuklara saygı, ulusal bir karakterin başka önemli özelliğidir.
  • Güney Koreliler yaşlılığa saygı duyuyor. Yanlış olsalar bile asla büyüklerle tartışmazlar. Küçük olanlar sessiz kalmalıdır.

Kore Cumhuriyeti sakinleri ülkelerinin vatanseverleridir. Bunun için gururludurlar ve dünyanın her yerindeki vatandaşlarının yardımına hazırdırlar. Bir turist Güney Kore'den saygısız bir şekilde konuşursa, onu duyan herkese derin bir hakaret etmiş olur.

 

Seul Nüfusu ve Etnik Yapısı, Seul Nüfus büyüklüğü, Seul Nüfus kalabalığı, Seul Adı ve Meydanları, Seul Etnik kompozisyon, Seul Yaşlanma tehdidi, Seul Para birimi, Seul Karakter Özellikleri
1 547 Okunma
0 Yorum
Son

Okunamayan kodu yenilemek için resmin üstüne tıklayınız
Henüz yorum yok
Gezmeliyim.com
Kır zincilerini, hayat kısa gezemiyorsan ya da gezmeden önce mutlaka gezmeliyim.com ile gezi hikayeleri, gezilecek yerleri ve gitmek istediğin yer hakkında bilgi sahibi ol.

Kategoriler